Semaine 1 en France!!

Door: Emma & Merel

Blijf op de hoogte en volg

18 Februari 2008 | Frankrijk, Perpignan

Bonjour!!!!

Onze 1e week zit er alweer op!! Het is voorbij gevlogen, net als wij op de Franse wegen!! Woensdag 13 feb. hebben we een heerlijk dagje in de zon gezeten in Brest en rondgewandeld in de stad!!

Donderdag 14 februari, roodgloeiende mobieltjes want ook hier is het Valentijnsdag op de 14e!! Nadat we alle berichtjes hebben gelezen, hebben we onze bolide weer ingeladen en zijn opweg gegaan naar Bordeaux, hoe toepasselijk op deze dag van de liefde (BordeauxRood)
Aangekomen in ons, wederom 6* hotel, hebben we elkaar getrakteerd op een Valentijnsdiner voor 2!! Na 1.5 flessen Bordeaux in Bordeaux;) en ontzettende goede gesprekken, rolden we laveloos ons bedje in, nadat we uiteraard weer een aantal liefdes smsjes hadden ontvangen!!

De volgende dag, na een aantal vertraagde liefdes smsjes, na 2 liter water in de n8 en 2x een botsing met het stapelbed,(Merel) zijn we naar het centrum van Bordeaux getoeft!!!
Heerlijk ontbeten in Bordeaux en ook hier weer lekker rondgewandeld, lees 10 min. besloten we vervolgens met de tram verder door de stad te gaan. Niet te geloven, maar bij een winkel kregen we nog eens een Valentijnsroos, het kon niet stuk!! Midden op het plein hebben we de roos gebruikt voor het spelletje 'hij-houdt-van-me,hij-houdt-niet-van-me....!!!'

We besloten om ons bezoek aan Bordeaux af te sluiten met een terrasje onder het genot van een Pinot Blanc (lees cola) om vervolgens in de auto te stappen en richting Bob's appartmani te zoefen!! Potverdikkie, betaal je à"ç_'è veel Tol, rijd je op onverlichte wegen!!!! Dat viel ff tegen maar gelukkig waren we er zo aan gewend!!! Aangekomen in St. Cyprien, waar Bob's stube is, kostte het ons, pak hem beet, 20 minuten om nummer 478 te vinden!!! Gelukkig waren we zo verstandig om de spullen in de auto te laten!! Al met al gevonden, hier 2 nachtjes geslapen en 2 dagen alweer verbleven!! Het is een prima appartementje als je van koude douches, aangebrand stokbrood, koude voeten en doorgeslagen stoppen houdt!! O ja, dit is slechts 3x in de eerste 10 minuten pannekoeken bakken gebeurd!!!
Het gat in de serre hebben we gedicht met een dekentje van Bob en dicht tegen elkaar aangekropen, is het nog best uit te houden daar!!
We hebben Perpignan Centrum al bezocht, langs het strand van St. Cyprien gewandeld en we gaan straks een Chateau bezoeken!!

Ondertussen hebben we een klein ' wist-je-dat-lijstje' gemaakt:
Voor de geinteresseerden hierbij:
WIST JE DAT:
*Jeltje met Congé is....
*Koeien in Frankrijk lelijker zijn dan in Nederland....
*Er op iedere hoek van de straat een ' coiffeur' zit....
*Ondanks al die coiffeurs, wij ons afvragen of de Fransen hier uberhaupt vanaf weten...
*Emma steeds beter met de Bolide overweg kan...
*Merel ontdekt heeft dat Snoetenpoetsers niet het uitzicht van de auto bevorderen (merel probeerde het raam hiermee schoon te maken)
*Fransen heeeeeel graag kontje-plakken ook al rijd je 130 km/u (bij ons bumperkleven)
*3 Bezette tafels in een restaurant al hard werken is waardoor je constant hoort J' arrive!!! (spreek uit als Sharief? he Em??!!)

Lieve allemaal, dit was het weer even voor nu!! We gaan nu weer lekker genieten van het zonnetje en kijken alweer uit naar jullie reacties!!!

• 18 Februari 2008 - 13:28

Laurens S.:

Klinkt bon (goed)!!

Veel plaisir (plezier)

Kus lau

• 18 Februari 2008 - 13:41

Fleur 2:

Hej meiden,

Klinkt allemaal heel erg leuk! Jullie in Bordeaux en met Bordeaux(jummie)...Jullie komen zeker nog in en aan de champagne ;-)
    Heel veel plezier! rijd voorzichtig!
    O ja meer was in de bugsy's je krijgt de grotejs van je kleine donkere vriend! haha

kus

• 18 Februari 2008 - 13:43

Sarah :

hihihihi, kmoet zo grinniken om jullie verslagen. Keep up the good work!
    Wat nieuws uit nederland:
    - 10 en ik kunnen bijna (morgen) douchen en koken in ons huis. Eindelijk!! Dus hoef niet meer buiten in de regen te douchen.
    - ook vrouwen denken vaak aan sex, vooral op de werkvloer (bron: telegraaf.nl)
    - Geert Wilders mocht eerst niet naar Moskou en nu weer wel.
    Nou, dat waren de belangrijkste nieuwsitems. Ik zou maar snel terugkomen voor je al het andere belangrijke nieuws ook mist!
    Dikke zoen!!

• 18 Februari 2008 - 13:46

Sop:

Ow ik ben nog steeds jaloers! aangezien ik nu in de bieb van de uni zit..
    geniet ervan!
    kus Sop

• 18 Februari 2008 - 13:49

Sarah:

oh, vergeet ik bijna het belangrijkste: Hans van de Tocht is door zijn eigen hond gebeten.
    xx

• 18 Februari 2008 - 13:58

Jeroen Rel...:

Hmmm, klinkt goed. Zou willen dat ik ook in Perpignan en omstreken zat. Btw: ook daar hebben ze zeer lekkere (desert)wijn. In Nederland niet te zuipen, maar in Frankrijk... oh la la. Bon vacances!
    Jeroen

• 18 Februari 2008 - 14:36

Mammazee:

Goeie genade,jullie hebben wel onvermoede literaire kwaliteiten zeg!
    een pakkend verslag.ga zo door.echt leuk hoor.

• 18 Februari 2008 - 14:42

Noor:

hahaha, had graag dat stapelbed moment willen zien ! enjoy, kus van Noor

• 18 Februari 2008 - 15:04

Mees:

He chicks! Nou klink helemaal prima! Foto in Brest wijst erop dat jullie volledig op elkaar ingespeeld zijn ( Hoezo zelfde broek, kleur schoenen en rood truitje HiHI) Ziet er wel super gezellig uit! Hoop dat ik nog meer enthousiaste verhalen en toelichting bij de 'wist je dat'jes' mag horen as weekend in Barca!! Tot snel! (Yes wat klinkt dat goed om te zeggen) Kusss

• 18 Februari 2008 - 17:38

Emma's Huisgenoot:

Katja is nog steeds bezig om alle liefdespostzakken die bij Emma thuis zijn binnengekomen te verwerken.

• 18 Februari 2008 - 17:41

Annemarie:

Gek genoeg heb ik het idee dat jullie hartstikke dichtbij zijn. Goed hoor, Internet! En ontzettend leuk geschreven!

• 18 Februari 2008 - 17:52

Ballie:

Mereltje, dat van die snoetenpoetser had je toch moeten weten...:-)

Klinkt goed allemaal, blijven lachen!

• 18 Februari 2008 - 19:16

Sanne:

He Meiden,

Het klinkt echt super allemaal!!
    Enjoy

Dikke kus

• 18 Februari 2008 - 19:17

Anna:

Wow!!!! Ik kan met nog steeds nauwelijks indenken wat jullie aan het doen zijn, echt heel cool. xxx liefs van je zus!

• 18 Februari 2008 - 19:30

Hendrik Visser:

He Merel,

Leuke verhalen hoor, ik ben jaloers. Veel plezier en hou me op de hoogte. Ik zie dat je ook nog steeds rookt?

Groeten Hendrik

• 18 Februari 2008 - 23:48

Annegien:

Hahaha Merel toch... je snapt toch wel dat 'snoets'poets niet voor de ramen is... Ziet er goed uit hoor dames. Lekker in het zonnetje! Gaan jullie ook nog langs de Franse Rivera? Lekker naar Argeles en daarna naar al die decandente stranddropjes? In ieder geval heeeeeeel veel plezier. En hou ons op de hoogte.

Dikke kus uit D.C.

Annegien

• 19 Februari 2008 - 08:46

Fleur:

Heyy lieve Meer! Wat ziet het er heerlijk uit! Ik wil ook weg!! lekker op terrasjes zitten en iedere dag doen wat je wilt! Ziet er nu al heel goed uit allemaal! Dus blijf genieten! Dikke kus Fleur

• 19 Februari 2008 - 10:02

Steef:

eeey hunnypunnys, heel veel plezier!! ziet er al te relaxt uit allemaal>jaloerse!!! en niet te veel aan de kerels denken he;) kussen uit amsterdam

• 19 Februari 2008 - 17:53

Yvonne De W.m.:

Hoi Merel,

Mijn huiskamer stond ook vol met Valentijnsboeketten en bloemen!!! En over de mailtjes nog maar niet te spreken. Niks nada dus. Geeft niets, het werd vanzelf weer 15 februari.
    Op een foto al zonder jas, ja,ja, dat gaat de warme kant op. Nu, hier niet. Ijsbaan laten ze al leeg lopen maar het vriest 's nachts ca. 6 graden. Enfin, we zitten aan de goede kant van de kalender.
    Zo meteen gaan we weer klaverjassen bij Rieki; dat is lang geleden dat we dat met haar deden, jammer dat het 'ver' weg is. Het naaien hebben we ook weer ingesteld, ZONDER Rieki, we noemen het nu alleen handwerken. Mariëtte is een quilt aan het maken en je moeder en ik trachten, bij voldoende licht, het borduren weer op te pakken. Ja, ja, we moeten wel goed licht hebben, die oudjes toch!
    Verder alles zijn gangetje. Nog veel plezier, kijk uit en bienvenue!!

xxxxYvonne

• 20 Februari 2008 - 10:33

Elly.:

Hoi Hoi Meiden,

Iklees dat jullie het geweldig naar jullie zin hebben.Oh was ik nog maar jong had ik dit ook willen doen(denk alleen dat ik allekleuren s..... in mijn broek op die snelwegen ha ha ha ).
    Leuk dat ik zo een beetje op de hoogte gehouden wor van jullie wel en wee op jullie geweldige reis.
    Groetjes en tot de volgende krabbel .
    Dikke kus Elly en de groetjes van mijn mannetje lief.

• 20 Februari 2008 - 11:02

Fleur 1:

Lieve Schatjes

Wat klinkt dat toch allemaal leuk zeg.
    En dan die zonnige foto's nou dan krijg je nog meer zin als je hier in het ijskoude nederland zit.

Hier gaat het best lekker. Lig al 2dgn ziek op bed dat is alleen wat minder.

Geniet lekker van al die pinot Blanc en het zonnetje.

Dikke kus je zus

• 20 Februari 2008 - 13:31

Patricia:

Heb ook een valentijnskaart ontvangen een ansicht met een foto van een tank uit het verzetsmuseum! wat ik daar nou weer van moet denken! Ach origineel is het.
    Heel leuk jullie verslagen, heel veel plezier!
    Nepzoen

• 21 Februari 2008 - 12:30

T.Tap:

Lieve Emma en Merel, zo leuk van jullie te lezen en het een en ander te weten, ik zou zo mee willen !
    Boffen jullie een beetje met het weer ?
    Ik heb de afgelopen maand veel opgepast bij M&M en het worden al meer doerakken, als ze niet praten of lopen gaat het beter voor mij!
    Ik blijf kijken naar jullie wederwaaardigheden, ik ben benieuwd wat het allemaal wordt, leuk ook de kaart erbij dan kan ik het volgen en waan me dan in Frankrijk of wat het ook wordt, veel liefs van t.Tap

• 21 Februari 2008 - 12:47

Laura:

Meiden!
    Jullie schrijven echt kei gappig!
    Ik blijf lezen hoor :)
    Nog meer nieuws uit nederland IK GA VOLGENDE WEEK OP MEZELF!!! Dus als jullie terug zijn moeten jullie maar een bakkie komen doen in Amersville ;)

Hoe is het nou me Jeltje afgelopen eigenlijk heeft die dokter haar leven nog kunnen redden?..

Kusjeee en nog veel plezier!

• 23 Februari 2008 - 01:10

Hoesje:

ahhhh super leuk verhaal!!! en meer toch heb toch wel geleerd hoe je ramen moet schoonmaken tijdens onze fantastische module 1 op de vaksjoal!!1 hahaha oke zo'n brillante groep hadden we niet moet ik toegeven!!
    ziet er goed uit, geniet van barca
    dikke kuss
    beth