7000 km verder en €108745 lichter

Door: Emma & Merel

Blijf op de hoogte en volg

23 Maart 2008 | Somalië, Mogadishu

Hallo opgewekte paasvierders!!
Bivakerend in een hotelkamer, met 3 ontstoken ogen een keelontsteking en een gekneusde teen genietend van 6 verschillende medicijnen, bedachten we dat we al een tijdje niks van ons hebben laten horen. Besloten we een update te geven van de door ons geleefde laatste 4 weken.

Toen we nog in Marbella zaten zijn we dagje naar het hoogliggende en winderige Mijas geweest. Daar we kwamen Ior tegen, die ons meenam in zijn karretje. We zijn op diverse punten uitgestapt en hebben zelfs een stierengevecht gezien lees: opgevoerd. Sterke Emma was natuurlijk de stier en Merel stond te wapperen met haar hoofddoek. Na al deze inspanningen waren uiteraard toe aan ontspanning onder het genot van de Spaanse delicatesse genaamd Churos.
We hadden de smaak van excursies helemaal te pakken en besloten om de volgende dag naar Gibraltar te gaan. Hier hebben ons mee laten nemen door een Gibralteen ( of is het nou een Gibralvinger..?) en zijn safarikoets door dit land. Nadat we geknuffeld hadden met de apen, de hoogste top hadden bereikt, 3 landen, 2 continenten 1 oceaan en 1 zee en een bezoekje te hebben gebracht aan de St Michel' s Cave was het weer tijd om naar beneden te rijden. Tot slot de auto volgegooid met benzine voor €0,95.- en 2 sloffen sigaretten voor nog geen €15,- samen zijn we naar huis gegaan om weer in te pakken voor de volgende bestemming.

Vrijdag 7 maart. Vroeg vertrokken naar Seville. Aangekomen in Seville hebben we een hostel gezocht en onze spullen gedumpt. We wilden fietsend door Seville heen gaan maar het lukte ons niet de fietsen die op straat te huren zijn aan de praat te krijgen dus besloten we de tram te nemen waar we naat 1 halte uit werden gegooid aangezien dat de eindhalte bleek te zijn en die Sivelleteen niet begreep of er nog een andere bestemmimg was dan deze of dat de tram daar altijd maar 1 halte reed besloten we de hop on bus te pakken. Alsof het hiervoor beschreven nog niet genoeg was waren we net te laat voor deze bus. Tot slot hebben Seville wandelend ontdekt.

Zaterdag 8 maart. We zijn vertrokken naar Madrid. Na 1,5 uur zoeken naar het hotel, we waren al verbaasd dat het hotel zo goedkoop was voor hartje Madrid, zat het dus op 35 km afstand van Madrid. Opgefrisd en omgekleed zijn we met de trein naar Madrid gegaan waar we heerlijk tapas hebben gegeten, bedankt pa en ma Krom, om vervolgens de club El Kapital op z' n kop te zetten. Om 5 uur hebben we ons verstandig door een taxi naar ons hotel laten rijden, die overigens 120 km per uur door de stad reed en Mere gelukkig zo sterk was om de inhoud van haar maag toch netjes binnen te houden.

Maandag 10 maart. Vandaag zijn we naar Madrid geweest om ons dan eindelijk een keer te laten rondrijden door een hop on bus. Uiteraard zijn we op de meest boeiende plekken van Madrid uitgestapt om mooie kiekjes te knallen. Helaas kunnen we deze foto's niet op deze site plaatsen aangezien Merel haar fototoestel in het hotel heeft laten liggen.
Dinsdag 11 maart. Vandaag zijn we richting Zaragoza gegaan. Hier hebben we genoten van Basalic del Pilar en kasteel Aljaferia.
Woensdag geinstaleerd in Gerona. Hier hadden we een zwak winkel momentje aangezien Gerona geen aanrader is!! Hier valt dus echg niets te beleven.
Vrijdag Montpellier, hier hebben wij de 1e 2 uurtjes vertoefd op t strand. Helaas werd ons zonmomentje verpest door een vieze oude rukker, er zat serieus een kerel 3 meter vederop schuimbekkend te kijken naar ons terwijl zijn edele delen betasten, BAH!!! We hebben ons aangekleed en zijn snel vertrokken. Daarna zijn we Montpellier zelf ingegaan en hebben hier lekker gestruind door deze mooie stad! Ons Montpellier bezoek afgesloten met een Mojito Champagne op eencocktail terrasje. 3 uitnodigingen van kerels afgeslagen verder zijn we ons hotel gaan zoeken.
Zaterdag 15 maart, we hebben ons geinstaleerd in Vidauban. Vlakbij Saint-Tropez. Hebben we ons gesettled in een mega riant appartement!! Deze avond arriveerde ons 1e bezoek: Joris (een vriend van Emma). Deze avond heerlijk met een wijntje onder het genot van jaja eindelijk weer eens Nederlandse tv (arme Joris;)) doorgebracht.
Maandag 17 maart, zijn we naar Saint-Tropez geweest. Hier hebben we de boten langs de boulevard bekeken onder het genot van een ijsje. s' Avonds arriveerde het 2e bezoek, Randy. De lover van Merel.. Deze avond hebben we gezellig met z'n 4en Champagne avond gehouden. Op deze avond hebben we de mannen laten zien hoe harten jagen echt moet!!!
Dinsdag zijn we na een uitgebreid ontbijt in de zon vertrokken naar Cannes. Waar we heerlijk over de boulevard hebben geflaneerd en een afscheidsborrel op het strand voor Joris hebben genuttigd.
Woensdag 19 maart, hebben we Randy de hotspots van Saint-Tropez laten zien. Daarna zijn we inkopen gaan doen voor de oudejaarsavond van Merel. We zouden gaan BBQ-en maar door een verlate lunch hebben we die verschoven naar de 20e.
De spanning was niet te snijden en we hebben Randy nog een kans gegeven zich te laten bewijzen met harten jagen. Helaas weer niet gelukt. Om 24u hebben dan maar een borrel op Merel haar 24e verjaardag genomen.
donderdag 20 maart, nadat Merel was verwend met een ontbijtje, versierde kamer, kadoos, erg veel sms-jes en lieve belletjes hadden Randy en Merel eventjes samen wat quality time in de stad Vidauban. s'Avonds hebben we met z'n 3en genoten van de uitgestelde verjaardagsBBQ. En ok we moeten het toegeven Randy heeft ons 1keer verslagen met harten jagen.
Vrijdag, nadat we Randy op het vliegveld van Nice hadden gezet zijn we weer met z'n 2en de stad gaan verkennen.
Zaterdag zijn we vertrokken naar Monaco. Hier genoten van het uitzicht op de rijke lui en nagietend van ons bezoek luidden wij ook hier de pasen in!!
Dus voor allen een vrolijk pasen, mogen de beste winnen met eieren zoeken.
Vanochtend hebben we de paashaas uhh dokter op bezoek gehad die er chocolade van lust. Hij bond er geen eieren om en besloot toch van 2 kale kippen te plukken en vroeg na afloop 220 paaseieren te doneren. Gelukkig zit het hotel tegenover een banketbakker en kwam het helemaal goed. Vervolgens zijn we met een recept van 1,5 kantje naar de apotheek gereden om ons paasdiner in te slaan, liggen we dan!!
Dus nu ook weer zijn reacties meer dan welkom!
Veel paaseitjes en boterlammetjes van ons!!

• 23 Maart 2008 - 21:19

Jeroen:

Beterschap en er liggen een paar relaxde eilandjes voor de kust, zoals Ile du Levante: een aanrader.
    Mzzl, Jeroen

• 23 Maart 2008 - 21:29

Annegien:

Wow Meer wat een verhaal weer. Jullie zijn echt op avontuur he... .maar euh zitten jullie nu in Somalie??? Of is dat ff een grapje.. Nou goed. In ieder geval nog heel veel plezier en beterschap.

Dikke kussss Annegien

• 23 Maart 2008 - 21:45

Cindy Schadron:

Hoi Em,

Erg leuk om jullie verhalen te lezen. Keep on going! Sorry dat ik een poos niets van me heb laten horen. Dat heeft zijn redenen gehad :-). Wel grappig om te lezen dat jullie ook in Granada zijn geweest. Daar ben ik ook geweest 6-9 mrt jl. Nog heel veel plezier samen!!!

Lieve groetjes
    Cindy (tegenwoordig Jinhee)

• 24 Maart 2008 - 08:39

Yara:

Hey lieve empie!

Wat leuk om jullie verhalen te lezen, klinkt goed allemaal, behalve die 6 medicijnen en ontstoken ogen natuurlijk...geniet geniet....
    Ik ben net terug uit Jamaica met Britta was helemaal fantastisch..
    XX

• 24 Maart 2008 - 10:45

Patricia:

Ha, leuke tip van Jeroen, is dat het nudisteneiland? nog veel plezier,
    Patricia

• 24 Maart 2008 - 10:50

Mariëtte:

Merel, nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Weer een jaartje ouder en ....wijzer! Bevalt het vrije leventje nog wel of verlang je weer naar huis? Hoop dat jullie spoedig weer uit de lappenmand zijn en kunnen genieten van de omgeving en alles wat op je pad komt, groetjes!
    p.s. hier sneeuwt het!!!

• 24 Maart 2008 - 11:45

Yvonne:

Hoi dames,

Jammer dat jullie lovers weer weg zijn! Het was vast leuk om ze weer even te 'zien'.
    Ik heb begrepen dat jullie begin mei weer (even?) back in Holland zijn.
    Wat moet dat kaartje van Somalië er nu bij? Het is nog geen 1 april, toch?
    Beterschap beidjes, geniet ze en tot ziens,
    Yvonne

• 24 Maart 2008 - 13:12

Ike:

Hi chickies, gaat goed daar! Meer leuk dat ik je even heb gesproken gister, als je ergens bent gelokaliseerd waar ik JOU kan bellen, let me know! Veel plezier nog een tot heel snel xx

• 24 Maart 2008 - 14:15

R@|\||)Y:

Hoi lieve schatten,

Wat leuk dat jullie nu in Somalië terecht zijn gekomen. Dat is opzich best wel een stukje rijden he;). Ik ben echt super blij dat k bij jullie langs ben geweest in Vidauban, alleen jammer dat jullie niet gewoon de waarheid over dat hartenjagen in jullie verhaal hebben gezet, maar begrijp dat jullie je daar een beetje voor schamen. Anyway veel plezier verder en tot snel!!

Kusje Randy

• 24 Maart 2008 - 15:17

Carlijn:

Hee ladies,

Spanning en sensatie volop tijdens die reis van jullie he? Dat moet me toch een aardige trip geweest zijn van Monaco naar Somalie, en dat terwijl jullie gekluisterd zijn aan bed! ;) Ik heb toch liever dat jullie een beetje voorzichtiger met elkaar omspringen! Hoe komen jullie nou aan die ontstoken ogen dan?
    Hier sneeuwt het vandaag, ja het is niet normaal! Het lijkt net kerst! Gisteren heb ik natuurlijk gewonnen met eieren zoeken, een hele tuin vol bij mijn ouders! Zo meteen ga ik bij Marco's ouders eten, maar ik heb nu nog even 'bijles' dus ga over een uurtje denk ik!
    Nou meiden hou je taai en tot gauw! Voorzichtig!

X Carlijn

• 24 Maart 2008 - 16:12

Gijsbert:

Dit is nou nog eens een pakkende titel! Wat een verhaal en wat een avontuur! Heel gaaf!
    Alleen begrijp ik nog niet helemaal waar die drie ontstoken ogen vandaan komen...

Nog veel plezier en blijf beetje uit de buurt van die ouwe rukkers! haha

kus

• 24 Maart 2008 - 21:57

Elly.:

Hoi Meiden,

Wat vervelend dat jullie nu ziek zijn.
    Is het wat daar dat Somalië ha ha ha .
    Jullie tuffen dus wat af nu al helemaal daar.(ik geloof er geen hout van hi hi hi ).
    We hebben de paaseieren maar in kerstballen veranderd in de paas nu dus kersttakken.
    Er is alleen maar sneeuw naar beneden gekomen bleef niet liggen jammer genoeg.
    Dus geen sleetje gereden of sneeuwballen gevecht. Merel nog van harte gefeliciteerd meis met je verjaardag.
    En Em heb jij 1 of 2 ontstoken ogen.
    Ik vermoed ook dat het jou teen is die gekneusd is (kwam zekker door het stieren gevecht hi hi hi ).
    Heel veel plezier meiden en tot de volgende keer.
    Dikke Kus uit het koude Purmerend.

• 25 Maart 2008 - 08:47

Sanne:

He Emmie en Merel,

Merel nog gefeliciteerd!
    Het klinkt goed alle avonturen ;-)
    Behalve de medicijnen natuurlijk.
    Het weer ziet er ook heerlijk uit beter dan hier.Pasen was een soort kerst hier dit jaar met sneeuw en veel koude!!!

Veel plezier daar
    Dikke Kus Sanne

• 25 Maart 2008 - 09:27

Marie Anne:

Lieve meisjes
    Alsnog een Zalig Pasen!!!Ben blij te horen dat het alweer iets beter gaat met de ogen en keel.Gisteren is het pakketje dan toch eindelijk bezorgt.Het lag al een paar dagen bij de buren.Terwijl jullie genieten van de zon is het hier alweer aan het sneeuwen.Vanochtend lag er zelfs een dikke laag.Ook ik heb mijn vraagtekens bij de landkaart.Hebben jullie dan niets geleerd op de basisschool over topografie?Toch jammer dat Randy niet zo goed tegen zijn verlies kan!!!!!!!Morgen ga ik naar t Carla en o Marcel.Lekker niet werken.Vanavond gaan we weer eens ouderwets handwerken bij Yvonne.Hoe doen jullie het nu met foto's nemen?Hebben jullie nu een wegwerpcamera gekocht?Lijkt me wel handig anders moeten jullie nog eens terug om alsnog die foto's te nemen.Hebben jullie het casino van Monaco al bezocht?Misschien kunnen jullie nog wat geld verdienen.Nou lieverds heel veel plezier verder en tot mails.
    Dikke kus mamma

• 25 Maart 2008 - 12:39

Fleur 1:

Lieve schatjes

Wat een leuk en grappig verhaal weer!!
    Was vast wel gezellig met de mannen. Hoorde dat je leuke kado's had gekregen zus.
    Ben weer braaf aan het werk na 3 dgn weer. Was vanmorgen alleen heel raar toen ik wegging dat er zo veel sneeuw lag,ging bijna zingen 'I dreaming of a with Cristmans'!!
    Hoop dat je snel weer helemaal de oude bent. En geniet lekker van het mooie weer en de lekkere hapjes.

Dikke kus Fleur

• 25 Maart 2008 - 13:20

Noor:

Veel beterschap en tot het popje popje !!
    Kus van Noor

• 25 Maart 2008 - 15:11

T.Tap:

Leuk weer wat van jullie te horen en natuurlijk weer alle avonturen te lezen, geweldig lijkt het me zo'n reis enop je tellen passen he meisjes !!
    Nu staat hier boven Somalie, alsof jullie daar zijn, maar je schrijft over Frankrijk, ik ben nu zeer in de war en wacht met rustig hart af.
    Gisteren bij je ouders gegeten Emma met nog jou wel bekende 10 mensen. Het was heerlijk. Je moeder kan dat goed voor zoveel mensen zorgen en alles lekker en gezellig, je pa brandde koffie en toen hadden we koffie en chocolade en cake van t.tap, die deet er ook nog een beetje wat an. En het sneeuwt en sneeuwt hier, niet te geloven, gladde wegen en lange files.
    Johannes en Katherine waren er en we hebben zitten praten over je zus die binnenkort de baby verwacht, ;iedereen is nieuwsgierig wat dat gaat worden en ik zat te puzzelen wat kan ik sturen en Johannes zei dat het kind onmiddellijk links kan rijden, bij de geboorte meteen meegekregen. Dag lieve Emma, fijn even van je te horen, veel liefs en een kus van t.tap.

• 25 Maart 2008 - 15:12

Bram:

Ik zou bijna medelijden met jullie krijgen. hebben jullie nog gerimd??

• 25 Maart 2008 - 15:39

Myrt:

Whooliemooly Meer, jullie hebben een goede reis door Europa! Maar klinkt allemaal goed; cannes, nice, sant tropez, vriendjes die langskomen! Heerlijk! Wanneer zijn jullie ongeveer weer in NL? Echt leuk om je tussendoor even te zien! Lekker koninginnedag vieren! Vertrek vanavond naar Sevilla en ga het daar maar niet per fiets verkennen :)
    Hoop dat je een leuke verjaardag hebt gehad! Pas je op met het weer richting Duitsland (weet niet waar je nu bent :) ) Dikke kus en tot snel!

• 26 Maart 2008 - 12:34

Laura :

hey em, ik word niet echt wijzer van die foto's, is het nou warm of juist koud daar?? of weet het weer het zelf niet, wat hier dus ook het geval is.

nou nog een maandje!! tot dan
    kus laura

• 28 Maart 2008 - 11:27

Stéphaniehiiii:

Een waar genot om te lezen.........(ook al heb ik het vandaag pas gedaan, véél te laat ofcourse!)

Veel succes en genieten ladies!! ;-)

• 28 Maart 2008 - 20:26

Steef:

heey chickies het ziet er weer te chill uit allemaal!! waar blijven de mega vele foto´s om ons nog jaloerzer te maken:) hoe zit het met de bruine tint... kussen

• 31 Maart 2008 - 16:18

Beth:

ahhhh zie nu pas dat ik dit verhaal nog niet had gelezen, mmm loop achter! maar hier dan reactie van mij, heb je net gekrabbeld! ben benieuwd naar de volgende verhalen
    nou geniet ervan meiden!!

Lieve meer ik mis je
    dikke kussss